Ford Fiesta MK2 1.6 XR2 1984<Terug naar aanbod

Status:

Verkocht

Merk:

Ford

Model:

Fiesta

Uitvoering:

MK2 1.6 XR2

Bouwjaar:

1984

Kilometerstand:

26.394

Kleur:

Geel

Land van herkomst:

Duitsland

Cilinderinhoud:

1600cc

Vermogen

71kW / 96PK

Brandstof:

Benzine

Transmissie:

Schakel

Carosserie:

Hatchback

Aantal deuren:

3

Opties:


  • Peperpot XR2 velgen
  • Borbet C velgen 14" 
  • Dubbele 40-er webers 
  • Verstralers
  • Elektrische achterklep ontgrendeling
  • Originele bodykit
  • Witte knipperlichtenPrijs: € Verkocht


Omschrijving


Leuke Ford Fiesta MK2 XR2. Je ziet ze tegenwoordig niet veel meer! En vooral niet een van de vroege uit September 1984. Pittig autootje met een zeer direct en sportief stuur karakter. Met de sterke 1.6 CVH motor in combinatie met het leeg gewicht van 840kg maakt het een feest (fiesta….) om erin te rijden. 


De van oorsprong uit Duitsland afkomstige XR2, is sinds 1993 in Nederland. Een versie zonder zonnedak, wat vrij zeldzaam is!


Het interieur is nog netjes, een schoonmaak beurt van de bekleding zou wel mogen.. De bekleding heeft geen gaten. De hoedeplank is ook nog netjes en recht. De opbergvakken van de deurpanelen missen, net als de afdekplaat van de kofferklep. Zeldzaam is dat de originele verstralers nog erop zitten! De bodykit is ook compleet, en zelfs het afdekkapje van het sleepoog zit er nog op. 


Technisch is de auto al behoorlijk onderhanden genomen.  Maar behoeft nog wel iets van aandacht om hem 100% te maken. De motor is voorzien van dubbele 40-er Weber carburateurs, deze zijn recent afgesteld. Motor loopt goed, al zijn de klepseals wat uitgedroogd. Dus een klein pufje bij koude start is zichtbaar. Daarnaast begint de nokkenas wat af te slijten (bekend CVH probleem), voor het rijden merk je hier weinig van. Maar je hoort het wel als je goed luisterd. Er is een andere fast road Kent nokkenas bij de prijs inbegrepen, met een verstelbaar nokkenas tandwiel. Ook zitten er nog diverse nieuwe oppakkingen bij. Er zit een Sebring sportuitlaat onder, het onderstel is voorzien van andere schokdempers met verlagingsveren en PU rubbers. De remschijven en blokken zijn van Ferrodo, en de remslangen zijn RVS Goodridge exemplaren. Er zit een set originele 13" peperpot velgen bij (deze zouden voor het mooie opgeknapt moeten worden, en banden zijn oud). Daarnaast zit er nog een set 14"  Borbet C velgen bij die in zich in nette staat bevinden en goede banden hebben. De originele oranje knipperlichten zijn er ook los bij. 


Roest is er weinig, maar na 39 jaar zul je altijd iets vinden, dat is ook niet vreemd. Het lakwerk is nog netjes, en in het verleden is de auto eens volledig gespoten (wat mooi gedaan is).  De auto heeft nog in geldige APK tot eind van het jaar. De originele handleiding evenals 2 sleutels zijn erbij.Bijzonderheden:


Originele XR2 met veel potentie om te gebruiken als leuke youngtimer.
Rally Sport Classics


Oosthoven 5

6042 PA Roermond


info@rallysportclassics.nl

+ 31 (0)6-22618904Openingstijden: alleen op afspraak

KvK: 65899393

© Rally Sport Classics

Webdesign: fabuLisjeS